Sociaal- Juridische dienstverlening werkveld

Reacties werkveld Sociaal Juridische Dienstverlening

Slachtofferloket Den Haag Dik Johan Veldhuizen, Coördinator

"Wij hebben op dit moment een stagiair van de opleiding SJD ( Sociaal Juridische Dienstverlening) van Hogeschool Leiden bij ons een derdejaars meewerkstage lopen. Dit bevalt goed. We hebben te maken met een leergierige stagiair, die het naadje van de kous wil weten, dat is erg prettig. Daarbij merken wij dat de huidige stagiairs echt een kind van hun tijd zijn en digitaal zeer gewiekst zijn, waar wij soms nog wat van kunnen leren. Binnen onze organisatie werken stagiairs mee in een callcenter waar ze vragen beantwoorden en hun theorie om kunnen zetten naar de praktijk, uiteraard moeten ze hiervoor over verbale en sociale vaardigheden beschikken. Uiteindelijk snijdt het mes altijd aan twee kanten en hopelijk hebben wij er dan weer een ambassadeur voor het slachtoffer bij."
om.nl

Parnassia Bavo Academie, Nanda van Wijhe, Coördinator Stagebureau

"Bij onze organisatie zijn mogelijkheden voor stagiaires van veel verschillende opleidingen. Voor ons zijn stagiaires de medewerkers van de toekomst. 27 procent van de studenten die stage lopen bij Parnassia Bavo Groep krijgt uiteindelijk een dienstverband. Daarom vinden we het belangrijk om te laten zien dat je bij ons mooie stages kunt lopen. De geestelijke gezondheidszorg is niet bij iedere student even populair. Maar studenten die hier stage lopen zijn vaak onder de indruk van het werk, de medewerkers en de begeleiding die ze krijgen. Goede begeleiding staat voor ons voorop. Onze policy is dat een stagiaire wordt begeleid door een medewerker met hetzelfde opleidingsniveau en bij voorkeur dezelfde opleiding." 

parnassia-academie.nl

ISD Kop van Noord-Holland Marieke Lucassen, Beleids- en communicatieadviseur

"Van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) hebben wij een stagiair die een onderzoek doet naar gevolgen van juridische wet- en regelgeving en hierover een beleidsnota schrijft. Om dit goed te begeleiden krijgt de stagiair een vast contactpersoon toegewezen waar deze terecht kan voor vragen, maar wij verwachten wel dat een hbo-student zelfstandig werkt en een goede nota aflevert. Wij zetten regelmatig stagiairs in en vinden dit in het kader van maatschappelijke betrokkenheid ook erg belangrijk en goed passen bij de waarden van onze organisatie." 
isdnoordkop.nl