Studenten hebben een goede tijd

HBO-Rechten

Uit landelijk onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat er steeds meer behoefte is aan kwalitatief goede juridische ondersteuning. Naast universitaire juristen worden daarom praktisch geschoolde juristen op hbo-niveau opgeleid. De nieuwe opleiding HBO-Rechten is een landelijk erkende studie en leidt het nieuwe type hbo-jurist op. Hogeschool Leiden verzorgt sinds 2003 de opleiding HBO-Rechten. De relatief jonge studie duurt vier jaar en maakt een zeer sterke groei door. Het gehele derde studiejaar en een deel van het vierde studiejaar staat in het teken van praktijkleren.

Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar opdrachtgevers uit bedrijfsleven, overheid en andere non-profit organisaties voor stages HBO-Rechten en praktijk/afstudeeropdrachten. Na afloop van hun studie kunnen de studenten terecht bij:

  • Advocatuur;
  • Notariaat;
  • Rechtsbijstand / Verzekeraars;
  • Bedrijfsleven;
  • Gemeenten (afdelingen voor Bezwaar en Beroep, Vergunningen);
  • Rechtbanken;
  • Ministeries.

Sluit u zich aan bij ons netwerk van bedrijven en organisaties die de studenten een kans geven?

Derdejaars stage

In het derde studiejaar gaan alle studenten voor een periode van 40 weken (of tweemaal 20 weken) gedurende 4 dagen per week op stage bij een organisatie of instelling waar zij relevante ervaring kunnen opdoen en hun beroepscompetenties verder kunnen uitbouwen. Studenten gaan aan het eind van hun tweede studiejaar op zoek naar een stageplaats en kunnen bij de opleiding vacatures inzien waarop zij zelfstandig solliciteren. Meer informatie over de derdejaars stage.

Lees hier meer over de stage-ervaringen van Daniëlle van Egmond ( doc, 40 KB ), derdejaars studente HBO-Rechten.

Afstudeeropdracht

Het afstudeerproject voeren studenten uit voor een externe opdrachtgever. Onze studenten richten zich daarbij op opdrachtgevers uit het juridische werkveld. Ook u kunt als opdrachtgever optreden. Meer informatie over de afstudeeropdracht.

Andere vormen van samenwerking

Hebt u juridisch getinte vragen of (onderzoeks)opdrachten binnen uw organisatie liggen waar niemand aan toe komt? Ook die kunt u bij ons neerleggen, zodat studenten in het kader van vrije studiepunten of in het kader van hun afstuderen aan deze opdrachten kunnen werken.

Studenten van de opleiding Recht krijgen de eerste jaren theorie aangereikt o.a. op het gebied van arbeidsrecht, strafrecht, ondernemingsrecht, huurrecht, burgerlijk procesrecht, sociaalzekerheidsrecht, privaatrecht, internationaal recht en personen en familierecht

Zij verwerven daarmee een brede juridische basis, waarbij het verkrijgen van inzicht in het systeem van wet -en regelgeving essentieel is. Daarnaast ontwikkelt de student expliciet zijn communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling en leert hij methodieken van projectmanagement te hanteren. Bovendien ontwikkelt hij een dienstverlenende en cliëntgerichte houding.

Contact

Indien u belangstelling heeft om opdrachten uit te laten voeren door studenten dan kunt u gebruik maken van het stageformulier ( doc, 62 KB ) en uw vacature tekst mailen naar menb.stagebureau@hsleiden.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
T: +31 (0)6 39 11 50 47
E-mail: menb.stagebureau@hsleiden.nl

Stagecoördinatie: Mr. Mariann Mesman en Mr. Bas den Boer
Afstudeercoördinator: Mr. Ingrid van Mierlo