Hogeschool Leiden

Communicatie

Praktijkervaring

De studenten doen graag (op diverse momenten tijdens hun studie) ervaring op in de praktijk, bijvoorbeeld met:

  • het schrijven van folders, flyers, persberichten
  • het maken van websites
  • het ontwikkelen en schrijven van een communicatieplan
  • het doen van gericht marktonderzoek als basis voor de ontwikkeling van een communicatiestrategie
  • het organiseren van evenementen

Als bedrijf of instelling (in de regio) kunt u profiteren van deze leerbehoefte en één of meer studenten de gelegenheid bieden om in uw bedrijf of instelling mee te werken. Zo kunt u bijvoorbeeld gedurende 4-5 maanden iemand in huis hebben die u bij uw communicatiewerkzaamheden kan ondersteunen. Hiermee biedt u onze studenten de kans gericht ervaring op te doen. Sluit u zich aan bij ons netwerk van bedrijven en organisaties die de studenten een kans geven?

Wat heeft de opleiding Communicatie te bieden?

Leerbedrijf Com-On: In het tweede studiejaar (periode 3) voeren groepjes van maximaal 4 studenten, 10 weken lang een externe opdracht uit. Voor de opdrachten zal niet één thema of onderwerp centraal staan; het gaat om een diversiteit aan opdrachten. Het vakgebied is immers heel breed. Het doen van onderzoek en het geven van advies zullen altijd onderdeel van de opdracht zijn. De docenten bieden begeleiding vanuit school. 

De Communicatiestage: In het derde studiejaar lopen de studenten ongeveer 22 weken mee bij relevante werkzaamheden binnen een organisatie, waarbij zij voor tenminste 80% ervaring moeten opdoen op hbo-competentieniveau. Start in september. Lees hier meer over de "communicatiestage".

Afstudeertraject: In het laatste studiejaar schrijft de student een afstudeerscriptie, bestaande uit een literatuur en een onderzoeksdeel. Het onderzoek wordt bij een externe opdrachtgever uitgevoerd. U kunt de opdrachtgever van deze projectopdracht zijn en profiteren van de kennis en inbreng van een bijna-afgestudeerde hbo'er.

Interesse?

Hebt u een interessante stage voor een van onze studenten, of hebt u andere ideeën voor samenwerking, laat u ons dit dan gerust weten. Wij zijn zeer geïnteresseerd in samenwerking met bedrijven en instellingen (uit de regio) en informeren u graag over de diverse mogelijkheden. Zo behoren gastlessen van mensen uit de praktijk ook tot de mogelijkheden en zijn er projectlijnen in de diverse fasen van de studie waarin externe opdrachtgevers een rol kunnen spelen.

Contact

Indien u belangstelling heeft om opdrachten uit te laten voeren door studenten dan kunt u de vacature tekst mailen naar het het stagebureau van Management & Bedrijf

Eventueel kunt u gebruik maken van dit stageformulier ( doc, 62 KB ).

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
T: +31 (0)6 39 11 50 47
E: menb.stagebureau@hsleiden.nl