Foodlab Leiden

Foodlab Leiden

Een bijzondere plek waar wetenschap, koken en gastronomie samenkomen: dat is Foodlab Leiden. Wat een paar jaar geleden begon als een idee van een kookclubje met wetenschappers en kookgekken is nu een professioneel keukenlaboratorium op het Leiden Bio Science Park. Een plek waar koks van de toekomst zich kunnen professionaliseren in nieuwe manieren van voedselbereiding.

Bijdragen aan gastronomische innovatie

Foodlab Leiden is het eerste open keukenlaboratorium van Nederland. Met het Foodlab heeft Hogeschool Leiden de ambitie om ervoor te zorgen  dat kennis op het gebied van wetenschap in de keuken en kookinnovaties toegankelijk en beschikbaar is voor iedereen. Professionals, wetenschappers, studenten en docenten kunnen hier terecht om in samenwerking toegepast onderzoek te doen, te experimenteren met de nieuwste kookapparatuur en kennis te delen. 

Meer over Foodlab Leiden

Waarvoor kun je bij het Foodlab terecht

De kok van de toekomst is tegelijkertijd chef én analist. Daarom is het belangrijk om (top)koks en de wetenschap met elkaar in verbinding te brengen. Binnen het Foodlab ontmoeten onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven elkaar. Zo wordt in opdracht van het bedrijfsleven toegepast onderzoek gedaan op het gebied van plantinhoudsstoffen, textuurbepalingen en ingrediëntcombinaties.

Workshops

Naast de minor Science & Cooking voor studenten, kunnen chef- en gelegenheidskoks in het Foodlab diverse workshops volgen. Onder andere over de nieuwste kooktechnieken en hoe ruiken en proeven het brein beïnvloeden.

Bekijk het workshopaanbod