Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Commerciële Economie

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen en de kosten voor het studiejaar 2019-2020.

Aanmelden

Voor studiejaar 2019-2020 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de opleiding Commerciële Economie. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je op de website rijksoverheid.nl en in onze inschrijfregeling (paragraaf 3). 

Let op: check goed of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en welke aanmeldprocedure voor deze opleiding van toepassing is. 

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Met een diploma mbo niveau 4 word je rechtstreeks tot de opleiding toegelaten. Je havo- of vwo-diploma geeft rechtstreeks toegang tot de opleiding. Alleen voor het profiel Cultuur en Maatschappij gelden aanvullende eisen. 

Aanvullende eisen

 
Natuur en Techniek
Natuur en Gezondheid
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij
Havodiploma
Geen
Geen
Geen
1. Economie of Management & Organisatie
2. Wiskunde A of B
Vwodiploma
Geen
Geen
Geen
Economie of Management & Organisatie

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan.

Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!